Hundespill på nett?

Det finnes i dag spill som dekker nesten enhver interesse man kan ha. Fra å være noe som var forbeholdt «nerdete» gutter som likte å skyte UFOer eller spise spøkelser, er det nå et bredt marked for spill for begge kjønn, og i alle aldersgrenser. Mange av dem er gratis å spille, og en del av dem krever ikke en gang installasjon.

I den senere tid har det vært umulig å ikke legge merke til det sterke fugle-temaet i spillverdenen! Det er «Angry Birds», «Tiny Wings» og , inntil nylig, «Flappy Bird» for å nevne noen. Så hva gjør en hundeelsker midt oppe i all denne fugle-favoriseringen? Fortvil ikke!

For å holde oss til de spillene du kan spille direkte fra nettleseren, så finnes det en rekke spill med «virtuelle kjæledyr», deriblant også hunder. Ett slikt spill er «Furry-Paws» hvor du er hundeoppdretter og kan bygge opp en diger virtuell kennel med hunder i nesten alle mulige raser – spanielhunder inkludert! Man kan ta hundene til hundefrisør, vise dem frem i hundeshow, kjøpe leker og annet utstyr til dem, og melde dem på ulike virtuelle konkurranser mot andre brukeres hunder. Spillet er gratis, men krever en brukerregistrering. Et par andre spill i denne sjangeren er «Dogzer» og «Dog-Dayzz».

Hvis man har sansen for kasinospill, har det også i den sjangeren funnet en åpning til noen varianter med hundetema. En av dem er «Diamond Dogs» på Betsafe, som er en enarmet banditt med animerte hundesymboler – luksusbevisste og velkledde kjendishunder med masse smykker og bling, for å være presis! «Diamond Dogs» har scattersymboler, wildsymboler og et bonusspill. Spillet er nettbasert, og man kan spille på gøy uten å registrere seg, eller spille for penger ved å opprette en konto hos Betsafe.

Og hvis du er en «Angry Birds» fan og synes det burde hatt hunder i hovedrollene i stedet, så er du ikke den første til å ha den tanken. I spillet «Ninjadogs» er jakten på svarte katter i stedet for på grønne griser, og siden spillet er nettbasert er kontrollene litt annerledes enn det man er vant til fra en smarttelefon eller et nettbrett, men ellers ligner det veldig!