Hundens drømmehage

Hunder trenger mosjon og frisk luft, og hvis du er så heldig å ha en hage, er det mye du kan gjøre for å tilpasse hagen til hundens behov. Det er selvsagt ikke lurt å sette ut ting hunden kan bite i stykker eller knuse. Hvis hunden skal være ute mens du er på jobb, bør den dessuten ha et hundehus eller et annet skjulested for vind og regn.

Legg til rette for lek

Hunder elsker å leke. Da er det viktig å ha god plass til lek i den hundevennlige hagen. En åpen plen gjør det lett å kaste frisbee og løpe rundt. Sett også opp noen morsomme hindre. Du trenger ikke å drive med agility for å lage en hinderløype til hunden. Så plant gjerne en hekk rundt hagen slik at hunden ikke stikker av. Hvis du foretrekker et gjerde rundt hagen, kan hekken brukes til å skjule gjerdet.

Velg planter med omhu

Hunder elsker å lukte og smake på alt, og de tenker ikke over om planter er giftige eller ufarlige. Det blir opp til deg som hundeeier å velge de rette plantene. Giftplanter kan være farlige både for hunder og barn, og selv om mange av disse plantene er vakre, bør de ikke plantes i en hundevennlig hage. Det finnes mange ufarlige planter å velge blant. Er du i tvil om en plante er giftig eller ikke, så spør på gartneriet eller sjekk det på nettet.

Hunder og grønnsakhager

Hunder elsker å grave og de kan gjøre fra seg overalt. Det er kanskje ikke noen god kombinasjon dersom du vil dyrke grønnsaker. Alternativt bør grønnsakene gjerdes inn, gjerne med netting. Eller du kan nøye deg med å dyrke grønnsaker og urter i krukker på balkongen i andre etasje, der hunden ikke kommer til.