Agility og konkurranser å delta i med hunden din

Har man fått seg en fin hund, er det viktig å ta seg tid til den. Bare fordi hunden er menneskets beste venn, betyr det ikke at den bare vil gjøre ting som du har lyst til. Kjøper du en flott, stor rasehund, kan du ikke holde den hjemme hele dagen og la pelsen gro som den vil. Da får du heller gå og ta en blandingshund fra ditt lokale dyrehjem.

Rasehunder behøver stell, de behøver mosjon og andre former for aktiviteter som får frem det beste i hunden. Man kan gå på hundeutstillinger og vise frem sin nydelige bikkje, eller være med på agilitykonkurranser. Sistnevnte er den kuleste typen konkurranse for hunder – her skal eierne vise frem alt de har lært hundene sine. De hopper over og under hindre, gjennom ringer og svømmer om kapp. De tar seg igjennom tuneller, over dumphusker og svinger seg forbi stolper i utrolig fart. Det er den ultimate konkurranser for både hunden og eieren.

Det finnes også konkurranser i lydighet der man kun bruker hender og kommandoer for å få hunden til å gjøre forskjellige bevegelser – kanskje ikke like morsomt som agility, men meget interessant å se på. Har du en stor hund fra den nordlige halvkule, kan du forresten skrive deg opp på en konkurranse for hundesleder. Da får du brukt hundens potensiale fullt ut – så slipper du å ha en slask av hund liggende på sofaen.